Masterclass

Op donderdag 19 april verzorgen dr. Marieke van Geel (Universiteit Twente) en dr. Trynke Keuning (Universiteit van Maastricht/Universiteit Twente) een masterclass over differentiëren en gepersonaliseerd leren, gericht op het vakonderdeel rekenen. Deze gratis masterclass is toegankelijk voor alle KPZ-relaties.

Meld je aan en ontvang je GRATIS e-ticket.

DONDERDAG 19 APRIL 2018
Aanvang: 18.30-21.30 uur
Zaal open: 18.00 uur

DIFFERENTIËREN EN GEPERSONALISEERD LEREN: WORD EEN EXPERT!
Verschillen tussen leerlingen in de klas worden steeds groter. Om een gepersonaliseerd onderwijsaanbod voor al deze leerlingen samen te stellen zijn specifieke leraarvaardigheden en kennis vereist. Met het indelen van je leerlingen in verschillende instructiegroepen ben je er nog niet, dus wat is er nog meer nodig? 

De Universiteit Twente en Universiteit Maastricht hebben gezamenlijk de complexe vaardigheid differentiëren in kaart gebracht door diverse expertleraren op het gebied van differentiëren te raadplegen. Uit dit praktijkonderzoek bleek dat differentiëren tijdens de les niet los gezien kan worden van het voorbereiden van zowel de periode als de les zelf, en de evaluatie achteraf. Dit geldt zowel voor scholen waar met methodes en papieren werkboeken wordt gewerkt, als voor scholen die voor hun rekenonderwijs gebruikmaken van adaptieve software, zoals Snappet of GynzyKids.

Op basis van deze hele-taak-benadering is een training ontworpen, waarvan we tijdens deze masterclass een voorproefje zullen geven. In de masterclass krijgen deelnemers de unieke mogelijkheid een kijkje te nemen in de praktijk van een expertleraar op het gebied van differentiëren bij rekenen. Je wordt daarbij uitgedaagd de koppeling te maken met je eigen denken en handelen, waardoor je direct inzichten krijgt voor het verbeteren van je eigen praktijk.

Ben jij leraar, intern begeleider of schoolleider, en gedreven om het onderwijs in jouw school nóg beter af te stemmen op verschillen in de klas en wil jij ook een echte differentiatie-expert worden? Meld je dan nu aan!

Bekijk hier een intro filmpje van het MATCH-project.