Achtergrond inleiding

Heb je een Magistrumdiploma Middenmanagement behaald, dan kun je het diploma Basisbekwaam via een verkort programma behalen. Thema’s die aan bod kwamen in de opleiding Middenmanagement worden verder uitgediept tot het niveau van Basisbekwaam leidinggevende.  De bekwaamheidseisen van het Schoolleidersregister vormen hiervoor de basis.

Voor wie?
De opleiding is bedoeld voor leraren en coördinatoren die een Magistrumdiploma Middenmanagement hebben gehaald en de ambitie hebben om door te groeien naar geregistreerd adjunct-directeur via het diploma Magistrum Basisbekwaam.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Je bent in het bezit van een Magistrum-diploma Middenmanagement.
  • Je beschikt over een geschikte leer/werkplek waar de werkplekopdrachten uitgevoerd kunnen worden.


Studietijd en EC’s
Het verkorte programma omvat een totale studielast van 196 uur. Er zijn acht inhoudelijkestudiedag met een vaste leergroep, literatuurstudie, het uitvoeren van praktijkopdrachten,onderzoek en het maken van werkstukken.

Diploma
Wanneer je het verkorte programma succesvol hebt afgerond, ontvang je het Magistrum-diploma Basisbekwaam. Ook ontvang je een officieel erkend diploma van de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland en je wordt opgenomen in het landelijke Abituriëntenregister.

Planning
De opleiding start in september en vindt plaats op de woensdag van 13.30 uur tot 21.00 uur.

Klik hier voor het conceptrooster

 

Registratie bij het Schoolleidersregister en CPION
Het diploma Basisbekwaam levert je 15 EC’s op. Op basis hiervan kun je je registreren als adjunct-directeur onderwijs (RADO) bij het Schoolleidersregister. De Magistrum opleidingen Basisbekwaam Schoolleider is door het Schoolleidersregister PO officieel erkend. Met het diploma Schoolleider Basisbekwaam kun je worden toegelaten tot de opleiding Schoolleider Vakbekwaam.

Daarnaast is deze opleiding geregistreerd bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland. Je ontvangt na afronding het diploma Post HBO Nederland en wordt ingeschreven in het Abituriëntenregister.

SRPO vignet kleur basisregistratie   1

Kosten
Het verkorte programma kost € 2.680,-. Dit is inclusief Diner. Kosten voor literatuur zijn hierbij niet inbegrepen.  

Meer informatie
www.magistrum.nl
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Centrum voor Ontwikkeling: 038 – 4257620 of mail ons.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven via de site van Magistrum

Voorlichtingsbijeenkomsten master- en post-hbo-opleidingen KPZ 
Klik hier voor de data en tijden van de voorlichtingsbijeenkomsten.