Achtergrond inleiding

Voordat je (opnieuw) gaat studeren is het belangrijk dat je je goed oriënteert. 

Informatie over toelatingseisen
Op de website goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je veel informatie over onder andere de kennis waar studenten vooraf over dienen te beschikken voor de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek.

Bijscholing
Om aspirant-studenten met een havo- of mbo-opleiding zo goed mogelijk voor te bereiden op de kennistoetsen voor de pabo is er tijdelijke hulp beschikbaar. Deze hulp bestaat uit leermaterialen en een regionaal bijscholingsprogramma. Dit programma kan bestaan uit lessen, zelfstudie met vragenuurtjes, vakantiecursussen, avondcursussen, et cetera. Nederland is verdeeld in twaalf regio’s. (Bron: goedvoorbereidnaardepabo.nl)

De lessen in de regio Zwolle worden aangeboden namens de drie pabo's uit Zwolle. Op 13 januari 2016 start de cursus van 21 weken. De lessen worden gegeven op de KPZ op woensdagmiddag. Kijk voor meer informatie over de bijscholing in de regio op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.

Bezoek een open avond
Kom naar één van onze open avonden. We werken met een vast programma, waardoor je veel informatie krijgt en er veel gelegenheid is om vragen te stellen. Aanmeldformulier

Meelopen
Kom een avond meelopen. Je volgt twee lesuren en je hebt de gelegenheid veel vragen te stellen aan studenten en docenten. Aanmeldformulier

Loop een dag mee op een basisschool
Als je nog twijfelt of het beroep leraar basisonderwijs wat voor je is, kun je het beste een kijkje nemen op een basisschool! Misschien kun je op je oude basisschool terecht? Het is verstandig om van tevoren veel vragen te bedenken.

Persoonlijk gesprek
Vraag op de pabo een persoonlijk gesprek aan. Dit is van toepassing voor studenten die verwachten extra begeleiding nodig te hebben tijdens de opleiding, bijvoorbeeld topsporters of studenten met een beperking. Je kunt hiervoor contact opnemen met de studentenadministratie.

Summercourse
Aspirant studenten die zich hebben aangemeld voor de KPZ kunnen kosteloos naar de Summercourse. Tijdens de lesdag op de KPZ word je voorbereid op de entreetoets rekenen. Als je je hebt aangemeld voor de KPZ krijg je van de studentenadministratie een toegangscode voor onze interne portal. Daar vind je meer informatie over de lesdagen, de tijden en het programma.