Achtergrond inleiding

Voordat je (opnieuw) gaat studeren is het belangrijk dat je je goed oriënteert. 

Informatie over toelatingseisen
Op de website goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je veel informatie over onder andere de kennis waar studenten vooraf over dienen te beschikken voor de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek.

Bijscholing
Om aspirant-studenten met een havo- of mbo-opleiding zo goed mogelijk voor te bereiden op de kennistoetsen voor de pabo is er tijdelijke hulp beschikbaar. Deze hulp bestaat uit leermaterialen en een regionaal bijscholingsprogramma. Dit programma kan bestaan uit lessen, zelfstudie met vragenuurtjes, vakantiecursussen, avondcursussen, et cetera. Nederland is verdeeld in twaalf regio’s. (Bron: goedvoorbereidnaardepabo.nl)

De lessen in de regio Zwolle worden aangeboden namens de drie pabo's uit Zwolle. De lessen op KPZ zijn op woensdagmiddag. Kijk voor meer informatie over de bijscholing in de regio op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.

Bezoek een open avond
Kom naar één van onze open avonden. We werken met een vast programma, waardoor je veel informatie krijgt en er veel gelegenheid is om vragen te stellen. Aanmeldformulier

Meelopen
Kom een avond meelopen. Je volgt twee lesuren en je hebt de gelegenheid veel vragen te stellen aan studenten en docenten. Aanmeldformulier

Loop een dag mee op een basisschool
Als je nog twijfelt of het beroep leraar basisonderwijs wat voor je is, kun je het beste een kijkje nemen op een basisschool! Misschien kun je op je oude basisschool terecht? Het is verstandig om van tevoren veel vragen te bedenken.

Belangrijk voor jou en ons
Twijfel je (na je uitgebreide oriëntatie) of de opleiding en/of het beroep van leraar basisonderwijs voor jou haalbaar is, dan is het heel verstandig om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je aan topsport doet of omdat er persoonlijke omstandigheden zijn die het studeren voor jou lastiger kunnen maken. Je kunt hierbij denken aan lichamelijke en/of geestelijke problematiek zoals rugklachten, somberheid, PDD-NOS, ADHD, dyslexie of een specifieke thuissituatie. Doel van het gesprek is om zicht te krijgen of de stap naar KPZ voor jou goed is.
Op KPZ studeren vraagt veel van je, maar we denken ook graag met je mee. We geloven in onderwijs op maat en kijken naar kansen en mogelijkheden. Daarnaast vinden we het ook van belang helder te zijn in wat het beroep en de opleiding van je vraagt. We kijken met je mee of het verstandig is om aan de opleiding te beginnen en bespreken wat wij kunnen bieden om je te ondersteunen.
Voor een persoonlijk gesprek kun je een mail sturen naar aspirant@kpz.nl. Er wordt dan zo spoedig mogelijk een gesprek met jou gepland.

Summercourse
Aspirant studenten die zich hebben aangemeld voor de KPZ kunnen kosteloos naar de Summercourse. Tijdens de lesdag op de KPZ word je voorbereid op de entreetoets rekenen. Als je je hebt aangemeld voor de KPZ krijg je van de studentenadministratie een toegangscode voor onze interne portal. Daar vind je meer informatie over de lesdagen, de tijden en het programma.