Achtergrond inleiding

Om je te oriënteren op je studie kun je een aantal studiekeuzeactiviteiten doen.

Klik door naar de volgende pagina's: algemene informatie, lesaanbod, inschrijven, stage, stage in het buitenland, kosten, Paboys, studievereniging Eudaimon.

Informatie over toelatingseisen
Op de website goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je alle informatie over de toelatingstoetsen van de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. 

Bijscholing
Om havoleerlingen en mbo-studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de kennistoetsen voor de pabo zijn er extra ondersteuningscursussen beschikbaar. Deze hulp bestaat uit leermaterialen en een regionaal bijscholingsprogramma. Dit programma kan bestaan uit lessen, zelfstudie met vragenuurtjes, vakantiecursussen en avondcursussen. Nederland is verdeeld in twaalf regio’s. (Bron: goedvoorbereidnaardepabo.nl)

De lessen in de regio Zwolle vinden wisselend plaats op één van de drie pabo's in Zwolle. Kijk voor meer informatie over de bijscholing in de regio op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.

Bezoek een open avond
Kom naar één van onze open avonden. We werken met een vast programma, waardoor je veel informatie krijgt en er veel gelegenheid is om vragen te stellen. Aanmeldformulier

Meelopen
Kom een dag meelopen met een klas uit voltijd 1. Je volgt minimaal twee lesuren en je hebt de gelegenheid veel vragen te stellen aan studenten en docenten. Aanmeldformulier

Loop een dag mee op een basisschool
Als je nog twijfelt of het beroep leraar basisonderwijs wat voor je is, kun je het beste een kijkje nemen op een basisschool! Misschien kun je op je oude basisschool terecht? Het is verstandig om van tevoren veel vragen te bedenken.

Summercourse
Aspirant studenten die zich hebben aangemeld voor KPZ kunnen kosteloos naar de Summercourse. Tijdens de lesdag op KPZ word je voorbereid op de entreetoets rekenen en de toets Taalverzorging. Als je je hebt aangemeld voor KPZ krijg je van de studentenadministratie een toegangscode voor onze interne portal. Daar vind je meer informatie over de lesdagen, de tijden en het programma. 

Informatiemiddag
Als je je hebt aangemeld voor KPZ, dan word je door de studentenadministratie uitgenodigd voor een informatiemiddag. Tijdens deze middag krijg je onder andere informatie over Summercourses, toelatingstoetsen en praktische informatie over de start van het studiejaar. Medewerkers van Buro Ruis vertellen over de Bruisweken, de introductieweken voor studenten uit Zwolle. Studievereniging Eudaimon geeft informatie over het introductiekamp dat zij organiseren. Daarnaast is er veel gelegenheid om vragen te stellen aan de studentenadministratie en/of docenten.

 

Persoonlijk gesprek
Vraag op de pabo een persoonlijk gesprek aan. Dit is van toepassing voor studenten die verwachten extra begeleiding nodig te hebben tijdens de opleiding, bijvoorbeeld topsporters of studenten met een beperking. Je kunt hiervoor contact opnemen met de studentenadministratie.

Belangrijk voor jou en voor ons
Twijfel je (na je uitgebreide oriëntatie) of de opleiding en/of het beroep van leraar basisonderwijs voor jou haalbaar is, dan is het heel verstandig om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je aan topsport doet of omdat er persoonlijke omstandigheden zijn die het studeren voor jou lastiger kunnen maken. Je kunt hierbij denken aan lichamelijke en/of geestelijke problematiek zoals rugklachten, somberheid, PDD-NOS, ADHD, dyslexie of een specifieke thuissituatie. Doel van het gesprek is om zicht te krijgen of de stap naar KPZ voor jou goed is.

Op KPZ studeren vraagt veel van je, maar we denken ook graag met je mee. We geloven in onderwijs op maat en kijken naar kansen en mogelijkheden. Daarnaast vinden we het ook van belang helder te zijn in wat het beroep en de opleiding van je vraagt. We kijken met je mee of het verstandig is om aan de opleiding te beginnen en bespreken wat wij kunnen bieden om je te ondersteunen.

Voor een persoonlijk gesprek kun je een mail sturen naar aspirant@kpz.nl. Er wordt dan zo spoedig mogelijk een gesprek met jou gepland.

Timon