Achtergrond inleiding

Om je te oriënteren op je studie kun je een aantal studiekeuzeactiviteiten doen.

Klik door naar de volgende pagina's: algemene informatie, lesaanbod, inschrijven, stage, stage in het buitenland, kosten, Paboys, studievereniging Eudaimon.

Informatie over toelatingseisen
Op de website goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je alle informatie over de toelatingstoetsen van de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. 

Bijscholing
Om havoleerlingen en mbo-studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de kennistoetsen voor de pabo zijn er extra ondersteuningscursussen beschikbaar. Deze hulp bestaat uit leermaterialen en een regionaal bijscholingsprogramma. Dit programma kan bestaan uit lessen, zelfstudie met vragenuurtjes, vakantiecursussen en avondcursussen. Nederland is verdeeld in twaalf regio’s. (Bron: goedvoorbereidnaardepabo.nl)

De lessen in de regio Zwolle vinden wisselend plaats op één van de drie pabo's in Zwolle. Kijk voor meer informatie over de bijscholing in de regio op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.

Bezoek een open avond
Kom naar één van onze open avonden. We werken met een vast programma, waardoor je veel informatie krijgt en er veel gelegenheid is om vragen te stellen. Aanmeldformulier

Meelopen
Kom een dag meelopen met een klas uit voltijd 1. Je volgt ten minste twee lesuren en je hebt de gelegenheid veel vragen te stellen aan studenten en docenten. Aanmeldformulier

Loop een dag mee op een basisschool
Als je nog twijfelt of het beroep leraar basisonderwijs wat voor je is, kun je het beste een kijkje nemen op een basisschool! Misschien kun je op je oude basisschool terecht? Het is verstandig om van tevoren veel vragen te bedenken.

Persoonlijk gesprek
Vraag op de pabo een persoonlijk gesprek aan. Dit is van toepassing voor studenten die verwachten extra begeleiding nodig te hebben tijdens de opleiding, bijvoorbeeld topsporters of studenten met een beperking. Je kunt hiervoor contact opnemen met de studentenadministratie.

Summercourse
Aspirant studenten die zich hebben aangemeld voor de KPZ kunnen kosteloos naar de Summercourse. Tijdens de lesdag op de KPZ word je voorbereid op de entreetoets rekenen de instaptoets Taalverzoring. Als je je hebt aangemeld voor de KPZ krijg je van de studentenadministratie een toegangscode voor onze interne portal. Daar vind je meer informatie over de lesdagen, de tijden en het programma. 

Informatiemiddag maandag 13 juni 2016
Als je je hebt aangemeld voor de KPZ, dan word je door de studentenadministratie uitgenodigd voor een informatiemiddag. Tijdens deze middag krijg je onder andere informatie over Summercourses, toelatingstoetsen en praktische informatie over de start van het studiejaar. Medewerkers van Buro Ruis vertellen over de Bruisweken, de introductieweken voor studenten uit Zwolle. Studievereniging Eudaimon geeft informatie over het introductiekamp dat zij organiseren. Daarnaast is er veel gelegenheid om vragen te stellen aan de studentenadministratie en/of docenten.